Team Syndromet

Syndromet är inte bara Lisa och Mattias. För att vi ska fungera och komma till vår rätt har vi ett team av kreativa personer som tillsammans med oss skapar formen för Syndromet.

Lotta Niemi – kläddesign

Jag är designern som skapat scenoutfitsen till Syndromet i glamrockens tecken!

Inte helt oväntat kanske så är Ziggy Stardust aka David Bowie och Ola Salo i The Ark några av mina stora inspirationskällor i mitt skapande och de har på ett eller annat sätt följt med mig i min karriär ända sedan mina första 2 års mode-och textildesignstudier i Sydney för 12 år sedan.

Det kändes därför extra roligt att få designa och skräddarsy scenkläderna till Lisa och Mattias inom ramen ”more is more” !

Efter de lärorika med fantastiska åren i Australien fortsatte Mode-och designstudierna på HDK Steneby och avslutades på Textilhögskolan Borås där jag 2010 också skapade min första kollektion och företaget jag fortfarande driver, sedan 3 år på heltid från ateljén i Karlshamn.

Förutom att sy upp artistkläder jobbar jag även med scenkostym till teater och föreställningar, tävlingskläder inom dans-konståkning-fitness, konceptdesign, textildesign och modedesign samt skrädderi-och mönsterkonstruktion både på min egna ateljé med också frilansande på andra företags ateljéer runtom i Sverige.

På hemmaateljén säljer jag även egna unika kollektioner under mitt namn och skapar olika sorters kläder på beställning liksom ändrings-och lagningsjobb av olika slag.

Även om det är stressigt till 1000 under vissa perioder av året och dagarna blir väldigt långa så är jag så otroligt priviligerad över att få längta till jobbet varje dag , träffa härliga kunder, inspirera människor och samarbeta med andra passionerade kreatörer varje vecka!

Är ni nyfikna på att se vad jag skapar så kika in på

Facebook : LottaNiemi Atelié samt Lottaniemi

Insta : Lottaeniemi

Hemsida: www.lottaniemi.com

Ni är förståss även välkomna att besöka mig på LottaNiemi Atelié & Butik i Karlshamn!