Dag 12 Piteå

19 juli, 2023 Av av

Vi hade planerat att hänga med våra vänner från fantastiska bandet Rosa Blend i Piteå. De är briljanta musiker och lika briljanta komiker. De har befriande obscena texter till sina låtar som till exempel ”Ta en pulla” om onani. Missa dem inte om du har chansen att uppleva dem live! I sista stund blir dock några av medlemmarna upptagna med egna gig. Sånt som händer när man har musikervänner. Vi funderar på att spela i Piteå istället, men känner oss avskräckta av hur Norrlands kustband avvisat oss hittills. Vår vän Jesper från organisationen Kontaktnätet tipsar oss om mat/musikstället Kajman och vi skriver ett meddelande till dem utan några större förhoppningar om svar. Till vår enorma förvåning svarar de nästan omedelbart och det visar sig vara Linn (eller Monkan) från Rosa Blend som skriver! Vi bestämmer hastigt och lustigt att vi ska stå för morgondagens lunchunderhållning. Vår första Piteåspelning!! Restaurangen ligger väldigt centralt i Piteå vid den rökfria gågatan och bredvid stadsmuséet. När vi kommer in lokalen slår hemtrevnaden emot oss. De säljer skivor och har bara sånt vi gillar. De har en bokhylla fylld med böcker som vi läser. Vi kunde ha bott i lokalen. Maten som serveras är såklart rättvisemärkt, ekologisk och vegansk. Precis som vi vill ha den. Vi får ett hjärtligt mottagande av Linn och Josef som tillsammans driver verksamheten. Biblioteksdelen omformas snabbt till en scen och redan när vi sätter upp våra prylar kommer det folk och frågar nyfiket om vår musik. Trots att spelningen bokats mindre än 24 timmar tidigare har ryktet spridits. Vi tänker att vi inte känner någon i Piteå. När det är dags för spelning är lokalen full. Majoriteten har kommit för att se oss spela. Det är bland annat våra punkkompisar som vi mött på andra spelningar och festivaler. Även våra bästisar från fantastiska bandet Norra Hospitalet har åkt hela långa vägen från Luleå med sina barn (som i vissa fall har en Syndrometspelning som sin första konsertupplevelse). För vår skull. De fåtalet ”vanliga” lunchgäster som är där är lika uppmuntrande som de vi kände sen innan. Vilken drömpublik! Efter spelningen bjuds vi på världens godast hamburgare och får i tur och ordning prata med alla som vi känner. Vi blir nästan utmattande lyckliga. När vi packat ner allt ger vi oss av till den här rundans nordligaste stopp: Kalix. Men det är ju en historia för en annan dag.