Dag 17 – Råneå

4 augusti, 2021 Av av

För två år sedan spelade vi på Råneå Kulturförening, och då var det fullsatt! Till saken hör också att vi spelade på gamla häktet i kyrkbyn och att lokalen rymde kanske femton personer (före Corona-avstånd). Det var en härlig spelning, det kommer jag alldeles bestämt ihåg. Så förväntningarna var ganska höga i år, vilket oftast leder till besvikelser. Dessutom visste vi att våra vänner i Norra Hospitalet hade pratat om att åka till Råneå från Luleå för att se oss och med sådana punkkändisar i publiken blir en ju lite nervös. 

Spelstället är Råneå Brottarklubbs café på Kängsön utanför Råneå. Vi står på en liten avsats utanför ingången, med havsutsikt, framför picknickbord och bänkar. Och vet ni? Det blir fanimej fullt denna gången också, fast det är många fler än femton platser. Råneå Kulturförening med Mats i spetsen levererar alltså igen angående uppslutning! Det är roligt att ibland få spela inför folk som spelar lite rockaktig musik själva. När vi spelar för allmänheten/barnfamiljer/pensionärer börjar vi ibland med några lugna låtar för att inte skrämma bort dem totalt. Men här kan vi bara köra på med en gång! En lite yngre person sitter längst fram och verkar väldigt med i musiken och när sista ackordet klingar ut frågar jag om hon vill komma fram och prova att spela trummor. Så extranumret blir med en ny trummis! Jag hatar att jamma men vid det här tillfället är det underbart.

Vi säljer en hel del merch denna turnén, och så även i Råneå. Faktiskt så mycket att vi börjar fundera på om denna turné faktiskt kommer gå plus minus noll, trots att vi inte tar något gage. Vi har en glidande skala på priserna, det vill säga att en betalar det en tycker att en har råd med. Är en rik kan en betala mer, är en fattig kan en betala mindre och har en inga pengar alls betalar en ingenting. Så borde livet vara i största allmänhet. Det betyder också att många betalar i våra ögon ett stort överpris för våra grejer! Men vi tackar och tar emot och ser fram emot att kunna tanka bilen och äta även imorgon.