Dag 11 – Jokkmokk

28 juli, 2021 Av av
Polcirkeln

Det är svårt att lämna Moskosel och alla underbara människor där, men till slut kör vi norrut. Vi kör förbi Polcirkeln. Vi bor på campingen i Jokkmokk och det är helt proppfullt med folk. Det känns konstigt, för vi brukar alltid vara här i Augusti och vara i princip själva på campingen. Det är givetvis ingen som håller avstånd och det är förenat med livsfara att till exempel gå på toaletten. Det är inget mysterium varför Covid spreds från början.

Vy över Polcirkel samt tysk

I Jokkmokk spelar vi som alltid på scenen mitt i parken, mitt i byn. Det är tredje gången vi är här på plats. Kommunen är lätt en av Sveriges bästa och vår kontakt där är alltid peppande, gör reklam och bokar scenen åt oss. Och även idag kommer det folk som vill kolla på oss! Fördelen med att stå mitt i byn vid ett promenadstråk är att vi får mycket större publik; det går förbi folk, stannar någon låt, och går sedan vidare. Från scenen ser det ut som någon slags koreografi. 

Scen samt fans

Roligast är ändå att en hel del yngre har kommit för att titta. Bland annat en liten person i skinnjacka som säger att hon såg oss på campingen! Höjden av rockstjärnelook, när en blir igenkänd på en camping i sina civila kläder!