Dag 9 – Vilhelmina

25 juli, 2021 Av av

Ibland är turnémagin ständigt närvarande; underbara möten, otrolig gästfrihet, fantastiska ställen, kreativa sammanhang, magnifika idéer. Jag kan i allmänhet verkligen rekommendera det här sättet att upptäcka världen.

Men inte varje dag är fylld av magi, ibland är det helt enkelt ganska jobbigt. Typ som idag, när vi spelar utanför Turistbyrån i Vilhelmina och ingen stannar och kollar. INGEN. Istället tar de omvägar för att slippa gå förbi oss och hoppas att vi ska försvinna om de ignorerar oss. Det är svårt i Vilhelmina, vi har aldrig riktigt lyckats nå ut där. Vi är ändå tacksamma mot Turistbyrån som upplåter sitt fina hus och trädgård till en konstigt punkband. Vi köper mat på Ica och äter utanför Folkets Hus, strax intill deras utescen och drömmer om festivaler. 

Sen åker vi till Arvidsjaur och donerar instrument. Min allra första bas som jag köpte för mina sommarjobbspengar och som jag spelade på i mitt första band Sheeboes ska nu lånas ut till kids på Kulturskolan i Arvidsjaur som vill börja spela, och Mattias hemmabyggda regnbågsgitarr (som funkar sådär) ska hänga på väggen hos Human Pride. Det är meningslöst att ha instrument en inte spelar på om någon annan kan ha glädje av dem.

Efter det åker vi till Moskosel, en av våra favoritplatser. Där träffar vi äntligen Linda och Goncales som driver Moskosel Creative Lab i en gammal skola i byn. Vi spelade här 2019 men då var de inte hemma, så det är några vi har varit ivriga att träffa länge! De är lika underbara som vi tänkte att de skulle vara och jag blir lite mer positivt inställd till livet. Vi får popcorn och somnar sedan gott, bara stundtals invaderade av mygg. Vi är i Norrbotten nu.