Dag 5 – Hoting

21 juli, 2021 Av av

Nedan följer ett typexempel på hur det går till när vi bokar spelningar. Exemplet i det här fallet är Hoting. Fler exempel kommer längre fram.

Året är 2019 och vi passerar Hoting, ett litet samhälle i södra Västerbotten där E45an går rakt genom centrum. Vi spanar in scenen i parken längsmed vägen. Bakom grillen, mellan lekplatsen och utegymmet står en träkonstruktion som kanske sett gladare tider. Några bänkar, ett marknadsstånd och utsikt över huvudgatans nedlagda affärer. ”Där skulle en spelat” säger vi till varandra när vi åker förbi i riktning mot campingen.

2021, nutid. Restriktionerna börjar släppas och vi är febrilt sysselsatta med att få ihop en turné. Vi tänker på scenen i Hoting. Vem har hand om den? Ibland ställer vi upp oss på gatan utan att fråga men när det är en scen är det ju någon som ansvarar för den och då vill vi vara iallafall lite laglydiga. Vi hör av oss till kommunen. De hänvisar oss till fotbollsföreningen i föreningshuset som ligger strax bakom. Föreningshuset hänvisar till ett studieförbund som också huserar i lokalerna. Studieförbundet hänvisar oss till kommunen. Så går det runt runt. Men någonstans i ledet ger någon med sig och säger att vi kan väl spela där, på egen risk, för scenen är ganska nedgången. Så vi spelar där. Slut på exempel.