Dag 2 – Smedjebacken

17 juli, 2021 Av av

Vi åker längs dammiga grusvägar genom högsommaren som ger lika mycket ångest som glädje. Glädje över att äntligen vara fri från mörkret och kylan för den här gången, med en gnagande ångest ständigt i bakhuvudet. Det här är inte normalt. Och medan världen brinner leker de som håller både ansvaret och lösningen i sin hand astronaut. Tropikhetta i Sverige och vi står mitt i solen utanför huvudingången på Smedjebackens bibliotek. Jag gjorde mig till och tvättade scenkläderna innan vi åkte, något jag inte gjort på två år, för att minska den allmänna känslan av farligt biologiskt avfall. Det känns hundra procent onödigt nu, nu när det vackra vädret blivit något fult. Det känns också som att Smedjebacksborna inte tycker det är något läsa bok-väder, för vi har den minsta publiken vi någonsin haft här. Men de två glada bibliotekarierna är publik nog och vi tänker på det som ett öppet friluftsrep och vi kör alla låtar som vi är osäkra på och det går väl ganska bra och vi får varsin påsväska med en katt på och sen får vi tips om närmsta badstrand och så åker vi direkt dit efter spelningen och inser vart allt folk är någonstans nu när de inte är och lånar böcker. Spelplats Prästabadet nästa år?

Vi anländer Paradiset senare på kvällen. Paradiset är en kanske en gång i tiden pampig men numera lätt förfallen villa vid strandkanten av sjön Ryggen och den tillhör De Handikappades Riksförbund. Det är här vi ska spela imorgon eftersom Johan som har hyrt Paradiset vann vår auktion på Musikhjälpen i vintras. Vi var tvungna att skriva till Johan och fråga om han visste vad han hade budat på, att vi kanske inte är det traditionella festbandet som spelar Sweet Home Alabama och sånt som folk känner igen. Han försäkrade oss att han visste precis vad han budade på och jag antar att vi märker det imorgon när festen är. Idag blir vi bjudna på mat på altanen och njuter av solnedgången över sjön och en av gästerna visar sig vara involverad i House of Songs och vi drömmer om att åka till Austin och allt är precis sådär magiskt som det kan vara på turné.