Dag 18 – Go west!!!

17 augusti, 2018 Av av

 

Jag läser det där allra första inlägget igen, det där jag skrev i ett åskväder vid en sjö i Dalarna. Problemet där var att jag fick värsta feelingen och skrev nåt väldigt sammanhängande och välformulerat. Då var ribban satt! Och sen dess har det bara gått utför. Skulle börjat med att skriva nåt halvdant så det sedan kunde bli bättre eller iallafall lika bra.

 

 

Hursomhelst är detta sista dagen och jag skriver om det dagen efter, sittande på MIN altan, dricker kaffe med god havremjölk ur MIN kopp, med utsikt över MIN ek (eller tekniskt sett så är det ju vår hyresvärds ek men ni fattar), och hästarna som frustar i sina hagar. Kändes konstigt men underbart att vakna i sin egen säng och inte behöva klä på sig för att gå och kissa mitt i natten samt ej heller behöva oroa sig för att en ska bli tagen av nåt spöke när en går till campingens servicehus i mörkret. Vet inte om det finns nåt läskigare än att mitt i natten gå in i ett stort öde rum som inte blivit renoverat sen tidigt 80-tal där det spelas ganska hög skvalmusik så en inte hör nånting och det finns hundra gömställen för ogärningsmän/spöken/weeping angels?! Given skräckfilmsmiljö.

Jag mådde ganska dåligt sista campingnatten, vet inte varför. Och jag hade inga sobril med mig för att jag inte pallat ringa läkaren och få nya utskrivna så jag låg där under tyngdtäcket som inte hjälpte som det brukar och tänkte på allt som kan gå dåligt i livet på alla omöjliga tänkbara sätt. Ibland hatar jag min hjärna.

 

 

Hursomhelst. Vi vaknar i Mangenbaden som är en av de finaste campingplatserna vi varit på. Egen sandstrand och grejer. Trots att stugan kom med sin egen Weeping Angel. Sen bär det av mot Strömstad och Sveriges västligaste punkt. Överlag är det mycket bilåkande idag så inte mycket att rapportera.

 

 

Vi kör till Stensvik, norr om själva orten Strömstad. Där får vi ta fram detektiv- och orienteringskunskaperna för det är väldigt oklart vart vi ska gå. Till slut hittar vi en stig och letar oss fram genom skog och över klippor. Vi filmar en låt, den kommer här så fort vi har pallat ladda upp den!

 

 

Sen kör vi hem. En lång, ospännande resa. Vi lyssnar på svenskproddade 90-talshits och jag tvingar Mattias att snottra typ halva vägen. Snottra är när en person tänker på en aktivitet och så ska den andra personen med hjälp av ja- och nejfrågor ta reda på vilken aktivitet det är. ”Snottrar man inomhus? Är snottra en idrott?” Ja ni hör ju hur otroligt festligt vi har det! Men ändå värt det när vi rullar in på gården 22.34 och är HEMMA.