Dag 16 – Blött i Brunflo

15 augusti, 2018 Av av

Vi vaknar tidigt i Hoting för detta ska bli en fullspäckad dag. Inte mindre än fyra stopp ska vi göra – fast bara en av dem är spelning (tyvärr).

Först tillfredsställer vi hästnörden i mig och ser till att besöka Wången som är en av Sveriges tre riksanläggningar inom hästsport. Här avlade de fram den nordsvenska hästen och idag samsas brukskörning med trav och islandshäst. Skolorna har inte börjat än så det är tyst och tomt sånär som på ett gäng byggarbetare. Ovalbana, travbana, träningsbacke men bara ett ridhus? Jag kanske bara inte hittar det andra för det borde väl bli en smula trångt om så många ekipage ska samsas om ett enda ridhus? Å andra sidan är kanske travfolk och islandsryttare lite mer härdiga än hopp- & dressyrhästar och deras människor. Överlag verkar det mer avslappnat och mindre snobbigt än på andra riksanläggningar där det ser ut som att nån krattat gårdsplan med kam typ. Trevligt! Och vilken utsikt!

 

Wången

 

Sen åker vi till Jamtli i Östersund där vi möter upp med Mattias föräldrar som kommit ända från Sundsvall för att träffa oss. Hardcore Syndromet-fans! Vi äter en väldigt god lunch på Jamtli och strosar genom deras historiska by. Sen blir det shopping för första gången den här resan. Torkarblad, vantar och raggsockor – och en ny tävlingskavaj till mig. Äntligen har nån kommit på att göra ett ridsportsplagg i ett funktionsmaterial som är smidigt och som andas! Det har typ alla andra sporter förstått redan, förutom ridsporten där folk fortfarande måste svettas till döds i skjorta och kavaj. En presterar ju bättre rent idrottsmässigt när en har hög krage och bling på kavajslaget.

 

Jamtli

 

Men nog om ridsport nu. Vi åker mot Brunflo. Vi har gått med i Brunflos anslagstavlegrupp och fått tips om var vi kan stå och spela; på torget mellan ICA & Coop. Jag är lite nervös att vi inte fått lov innan för det är ingen som har svarat när vi mailat. Å andra sidan – då har de ju inte sagt nej heller. En halvtimme innan utsatt speltid öppnar sig himlen och det fullständigt vräker ner. Så typiskt! Vi tar gitarr och förstärkare och kör en improviserad nedtonad konsert i det lilla lusthuset med tak mitt på torget. Och tro fan att det kommer folk! Tusen tack till er stackare som trotsade regnet och kom! Nästa gång får vi hitta ett ställe inomhus så vi kan köra med högtalare och trummor även om det regnar. Brunflobor (och Sundsvallsbor) är tydligen ett segt och envist släkte (på ett bra sätt).

 

Tack Christer för bilden!