Dag 15 – Vår i Vilhelmina

14 augusti, 2018 Av av

 

Vi börjar med att tanka i Tärnaby och äntligen få se platsen i lite solljus. Som misstänkt; fantastiskt fint!

 

 

Sen kör vi vidare mot Vilhelmina. Vi har varit lite osäkra på den här dagen och velat mellan Vilhelmina och Dorotea. Vi kör igenom den förstnämnda och bestämmer oss för att äta lunch och se hur det känns. Jag vet inte hur det är med er, men jag kan inte ta ett enda litet beslut om jag är hungrig. Vi äter på Stenmans Café & Kök, en väldigt gullig alldeles rund byggnad mitt i centrum.

 

Tack Vilhelmina, du är också fin idag!

 

När vi äter har vi utsikt över en park intill turistbyrån och kommer på att vi kanske kan spela där. Den ligger mitt i samhället och alla som kör förbi kommer att se oss. Vi går in på turistbyrån och frågar om vi möjligtvis får stå i deras trädgård och spela. En mycket glad och positiv person säger att självklart får vi det, det är bara roligt med musik! Tack Vilhelmina, det var snällt!

 

 

Vi spelar och idag har vi mer tur med vädret som är mer t-shirt än jacka och vantar. Om gårdagen var höst är idag en härlig vårdag. Det visar sig att vi valt helt rätt; platsen vi står på verkar vara stans mest trafikerade både när det gäller bilar och gångtrafik. Det sitter glad publik på uteserveringen på andra sidan gatan och folk som går förbi filmar och tar bilder. Förhoppningsvis inte för att senare skicka det till kommunen och klaga på vilket skit som spelas på gatorna… Vi blir lite nervösa när det kör förbi en polisbil och tänker att nu händer det, nu får vi skäll/böter/fängelse. Men det händer inte; de kör bara förbi.