Dag 14 – Höst i Hemavan (och Tärnaby)

14 augusti, 2018 Av av

 

Vi vaknar skönt utvilade i Lappland Woodstocks fina buss. Kör ganska direkt mot fjällen, närmare bestämt Tärnaby och Hemavan. Jag har aldrig varit där så ser verkligen fram emot att få se det med egna ögon. Jag har hört att det ska vara otroligt fint där.

 

Men först ett stopp i Storuman!

 

Det är det säkert, men just idag är det så låga moln att en knappt ser till andra sidan sjön och alla berg är mystiskt insvepta i dimma. Men det lilla vi ser är fantastiskt och jag hade gärna kommit tillbaka i vinter för att få uppleva det i strålande vintersol och med skidor på fötterna.

Vi har varit i kontakt med Bayhill Center i Hemavan och tur är väl det, för det är det enda stället i centrum som har tak. Vädret är inte riktigt med oss den här veckan och nu kommer det ett ovanligt fuktigt duggregn, ni vet ett sånt där som inte riktigt kan bestämma sig om det är dimma eller regn och som har en märklig förmåga att regna både neråt och uppåt så en blir alldeles genomfuktig på ställen en rimligtvis inte borde bli genomfuktig på? Just det, ett sånt finfördelat störigt regn.

Men precis när vi börjar spela spricker det upp och vi får riktigt okej väder. Med gårdagen i minnet känns det väl lite som ett steg tillbaka, men så är det att vara på turné. Varje spelning kan inte vara bättre än den förra, till slut måste det komma nån där en genomför det lite sådär pliktskyldigt. Det är iallafall folk som stannar och lyssnar och applåderar så det är vi glada för. Också glada för att vi fick spela på Bayhill Center. Inte alla band som kan säga att de spelat i Hemavan! Vi kan också rekommendera att äta lunchbuffé där för de har utmärkt vegetariska alternativ.

 

 

Vi packar ihop, regnet tilltar igen och vi åker neråt mot Tärnaby där vi tänkt sova inatt. Eftersom det är typ åtta grader varmt bestämmer vi att vi tar en stuga på Tärnaby Camping. Vi är inte så petiga med boende och sådant men ändå vill jag kanske säga att om en inte är intresserad av att laga lampor och städa upp annans smuts kanske en ska välja en annan camping.

Det hade kunnat kännas lite misär-igt men sånt ligger inte för oss. Vi är nämligen experter på att mysa så ge oss bara tak över huvudet och eventuellt wi-fi så är vi på banan.