Dag 6 – Punk På Gränsen

5 augusti, 2018 Av av

Kalix och Haparanda står på turnéplanen idag. Och Tornio. Vi har tyvärr inte fått kontakt med något spelställe trots många förslag och tips och bestämmer oss därför för att göra något lite speciellt. Nämligen göra en spelning där halva bandet befinner sig i ett land och halva i ett annat. Vi parkerar på IKEAs parkering och tar de instrument vi kan bära. Sen går vi till Finland.

Jag har inte varit i Finland tidigare – men nu händer det! Det är märkligt att en bara går några steg och så är det ett annat land. Det är så tydligt att vi är utomlands fast vi bara är ett par hundra meter över gränsen och spatserar. Jag köper underkläder i en butik för jag inser att mina kommer ta slut innan vi kommer hem.

Sen går vi till Sverigefinska gränsen och genomför Syndromets första utlandsspelning! Eller iallafall halva Syndromet.

Låten heter ”Dum i huvudet, rik och vit”.

Det går dåligt med campandet på vår turné. Känns som att norrlänningarna verkligen öppnat sina hjärtan (och hem) för oss. Inatt bor vi hos Mattias före detta fästmös kompis föräldrar (hängde ni med?) i en by utanför Kalix. En helt egen gäststuga får vi och så sitter vi på verandan allihop och njuter av myggskrämmaren. Dagen därpå får vi frukost med glutenfritt bröd och hemmagjord müsli. Tänk att det finns människor som dessa! Som tar sig an två vilt främmande rockmusiker, släpper in dem i sitt hem och bjuder på både sig själva och allt de har. Det känns som att det är ett genomgående tema på den här turnén. Tack snälla ni! Allihop.