Dag 5 – Rock i Råneå

3 augusti, 2018 Av av

 

När vi planerade turnén gjorde vi såhär: Vi köpte en stor Sverigekarta, satte upp den på väggen och satte ut prickar med vad vi tyckte var bra köravstånd. Vi tänkte att vi skulle köra snabbt norrut de första dagarna för att sedan ha lite kortare sträckor när vi väl var häruppe. Sen finkammade vi sociala medier på alla konstiga ställen i närheten av prickarna som kanske hade någon slags fri golvyta, alla vi kunde komma på. Ibland fick vi napp, ibland inte.

Idag var en inte-dag. Vi hade satt pricken ungefär vid Boden, och tänkte att om vi inte hittar ett ställe att spela på kör vi gatumusik. Det är alltid roligt att få folk att fundera lite! Men så kom vi till Boden och kände bara… nej. Vet inte riktigt varför, men ingen av oss fick feeling. Boden är säkert trevligt men en ska lyssna på sin magkänsla.

 

Vi passerade Jörn som har (enligt någon) Sveriges vackraste stationsbyggnad. Stannade och åt glutenfri pizza i Älvsbyn.

 

 

Hela vägen till Boden var Mattias jättepepp, för han hade nämligen kommit på en överraskning till mig, en aktivitet vi skulle göra. Spännande! Det blev ett besök på Western Farm och hästshow och vilda västern-musikal. Så fint! Jag känner lite press att organisera något för honom, speciellt när han fyller år snart. Men han har sagt att han inte vill ha nån uppvaktning och knappt ens att en uppmärksammar dagen så jag får väl respektera det.

 

 

Sen åkte vi vidare från Boden och iväg på nya äventyr. Efter en bra bit på en skogsväg som vi började tro skulle sluta i en återvändsgränd, glesnade till slut skogen och vi kom fram till Melderstein Herrgård i Råneå.

 

 

Melderstein är en bruksherrgård som förr i tiden tog tillvara på järnmalmen från Malmberget. Den har även drivits av Svenska Missionsförbundet fram tills den blev pensionat, därav det fina lilla kapellet som finns på ägorna. Och vet ni vad som fanns i kapellet? Just det, en scen! Vi frågade snällt om vi kanske kunde få spela där? Det fick vi! Passade även på att sända några låtar live på Facebook, följ länken så kommer ni dit.